dimecres, 30 d’abril del 2008

NEWS RADIO BARRETINA INTERNACIONAL HA MORT! -VISCA RADIO BARRETINA INTERNACIONAL


Males noticies. Tot just he rebut i llegit el comunicat de R.Barretina Internacional on em comuniquen la fí de les seves emissions. Ho sento. Una bonica experiència que ara s'acaba. Podeu llegir el comunicat i enviar les vostres condolences i solidaritat al seu correu: radiobarretina@hotmail.com


"Ràdio Barretina RIP, s´ha acabat el bròquil !

Ràdio Barretina acaba per sempre les seves emissions.


Aquest dimecres 30 d’abril i a les 9:55 del matí, un funcionari de la "Dirección General de Telecomunicaciones y Tecnologías de la Información" m´ha fet una visita sorpresa als estudis de la ràdio. Sembla que les emissions de Radio Barretina molestaven a la marina francesa i l’administració del país veí ha tramitat una queixa adreçada al govern espanyol, i ja veieu que ha actuat ràpid.


Es curiós que aquest 2008, a l’Arboç cel·lebrem el bicentenari de la guerra del francès, on els amics gavatxos van exterminar quasi tota la població i cremar totalment la vila i els seus bens. Coincidències ?


El proper dia 5 de maig em precintaran el meu estimat tercera mà, Yaesu FT-757 GX, i mai més el podré fer servir. Al tractar-se d’un equip dels anys 80, no disposa de la normativa i distintiu CE i no es pot legalitzar de cap de les maneres. Tota una llàstima, perquè ara que ja no puc emetre, el volia fer servir per rebre i convertir-me en un radio escolta.


Al.legant que eren emissions experimentals i que no tenia coneixement dels problemes que produeix la meva activitat i que tampoc hi havia cap intenció de lucrar-me, sembla que no em ficaràn cap multa, al col·laborar amb el tancament de l’activitat radiofònica en ona curta sense posar cap tipus d’impediment al procediment de precinte. Tampoc m’he amagat mai, sempre han sabut on erem i on trobar-nos.
Barretina s’ha acabat amics...... però com ja vaig dir fa uns dies en aquest blog, passo al "PLA B". El pla "B" suposarà elaborar una proposició no de llei i portar-la al "Congrés dels Diputats", on se li demanarà al govern espanyol que acabi amb el monopoli de RNE-REE sobre les freqüències de projecció exterior, i que aixó suposi la modificació o subsanació de les lleis que pertoquen de la Constitució Espanyola, on s’ens permeti, com país que som, disposar d’un espai radioelèctric propi a les ones curtes per donar més presència al món de la nostra llengua i cultura.
El meu projecte, a diferència del que Catalunya Ràdio volgués fer, passaria per ser una emissora que faria difusió dels programes especialitzats que generarien les milers d’emissores municipals que existeixen al Principat, i que durant molts anys han repetit el senyal de Catalunya Ràdio, ajudant-la quant no disposava de centres repetidors per tot el territori. Jo crec que ens deuen molt, i que mai ens han donat res a canvi, ni les gràcies amb una carta !
Es hora que totes les persones que treballem a les municipals i els oïdors/es assidus, ens unim d’una vegada i demanem el reconeixement a la nostra feina, encara que no estem a una ràdio de cobertura nacional, i que els anys i anys d’experiència al mitjà, ens doni accés "in situ" a una titulació per mèrits, "Mestres artesans en ràdio".
Faré tot el possible perquè Catalunya tingui una emissora o llicències per ràdio mundial en ona curta. Tot i que potser les meves idees siguin aprofitades per qualsevol institució o grup polític com a novetat o gran cosa, espero que per qualsevol bon moviment que facin em tinguin en compte, més ben dit, que ens tinguin en compte, perquè sense vosaltres que esteu a l’altre costat del receptor, no hagués estat possible aquesta aventura, i per tant sereu els que decidireu els continguts, al ser bons coneixedors del tipus de programacions que difonen aquestes estacions. Tinc tots els vostres correus electrònics i en qualsevol moment que la cosa prosperi ho sabreu ràpidament i us convocaré a una reunió per si us voleu pujar al carro d’aquest magnífic i prometedor projecte. Les persones que em vulguin donar el seu suport i vulguin col·laborar en la seva redacció, només m’han d’enviar un correu a: radiobarretina@hotmail.com Dir que ara hi ha internet, satèl·lits i tal i Pascual, no significa que haguem de donar l’esquena a sistemes mal considerats com antics i obsolets. Vosaltres sabeu que això es una injustícia ! Ja veurem que passa......
Visca Ràdio Barretina Internacional, per sempre, la primera en ona curta i en català !_________________L’aire no és de ningú ! "
-----------------------------
Sad news, I just received this communication from the man behind the Radio Barretina International project. The original is in catalan, as usual.
Seems that some PTT man was visiting his home and saying to closing down because the stations was interfering some french maritime station. A new visit on next monday 5, may just at 9 AM is foresseen to put a seal strap on the Yaesu FT-757 GX transceiver.
Also,he said that no fine was issued at the moment, because the positive collaboration of the operator.
An alternative project must be in the mind of the operator.
Feel free to sent your condolences and solidarity to the well know: radiobarretina@hotmail.com
Long life to RADIO BARRETINA INTERNATIONAL!

2 comentaris:

Miquel Calçada ha dit...

A través del teu blog, comprovo amb satisfacció que el DX continua ben viu.
Efectivament és una llàstima que hagin tancat R.Barretina Int. Vaig conèixer-la navegant per un butlletí de l'ADXB del mític Paco Rubio. És increïble la celeritat amb la que han funcionat en aquesta ocasió i en canvi el que costa que el dial de la FM estigui mínimament ordenat.
En fi, llarga vida a R.Barretina i 73's per tothom!

Silveri Gómez ha dit...

Miquel, gràcies pel teu comentari.
No sé si quedem massa representants actius del temps en que tu mateix practicaves aquesta afecció.
Darrerament, s'havien pogut escoltar alguns dels teus primers programes a "Catalunya Ràdio", si... des de l'antena de R.Barretina Int. M'havien parlat fins i tot, que volien editar una QSL especial dedicada al mestre dels dj catalans !. Jo hi havia de contribuir amb una de les meves qsl del teu històric programa "Catalunya Dx" des de les ones de R.Terrassa!! I també del butlletí del mateix nom. Que hi farem! Potser un altre dia es podrà fer?